Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnastikförening satsar

Söderhamns gymnastikförening, SGF, har idéer hur man ska bli än mer aktiv och inte minst locka män till sina pass. En av dem som ska lotsa föreningen i den riktningen är nyvalda ordföranden Helena Nilsson.

Annons

84-åriga Söderhamns gymnastikförening sträcker på sig, för att inte säga stretchar och tänjer på sig så att det knakar. Allt för att bli en bättre, smidigare och aktivare förening i Söderhamn.

– Vi vill att Söderhamns gymnastikförening ska vara en aktiv aktör i det lokala folkhälsoarbetet, säger Helena Nilsson, nyvald orförande i livaktiga och pigga SGF.

I dag är hela 340 personer aktiva i föreningen. De utövar allt från barn- och familjegymnastik, till truppgymnastik och gruppträning.

– Vi har haft ett otroligt uppsving på sistone. Många av passen i spegelsalen (Idrottshallen) är fulla och vi arbetar bland annat på att få igång spinningverksamhet till hösten. Det är många som efterfrågar det. Dessutom kommer vi att ansluta oss till Svenska gymnastikförbundets Gymmixverksamhet. Det betyder att vi kan kvalitetssäkra oss och hitta en profil för verksamheten, säger Helena Nilsson.

Mer läsning

Annons