Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Full fart och höga volter i Gävleborgsjakten

På lördagen arrangerade Hudikgympan sin årliga tävling i Gävleborgsjakten.
Ett fullsatt Håstaholmen fick bevittna eleganta fristående program och höga volter i trampetten.

Annons

Från morgon till kväll bjöds det på eleganta fristående program och svåra volter på trampetten på ett fullsatt Håstaholmen.

20 lag från Gävle, Hudiksvall, Sundsvall, Sollefteå och Östersund gjorde upp om medaljerna i Gävleborgsjakten.

Läs mer: Ett stort bildspel från tävlingen hittar du här

– Nivån har varit väldigt blandad, men det är det som är kul. Alla får vara med och tävla på den nivå de ligger på. Många tävlade för första gången den här helgen, säger Ida Östlin från Hudikgympan.

Gävleborgsjakten är en årlig tävling som arrangeras på olika platser i Gävleborg under året.

– Jag tror att tävlingen hållit på i mellan 10-15 år nu. Vi brukar börja i Hudiksvall, sedan i Gävle vid lucia. På vårkanten avslutas den i Söderhamn, säger Ida Östlin.

Intresset för gymnastik i Hudiksvall och i Hälsingland är på uppåtgående. Den nya hallen som Hudikgympan flyttar till i augusti kom i rätt tid.

– Återväxten är väldigt bra. VI har inte bara folk från Hudik i vår förening, utan även från Delsbo, Ljusdal, Söderhamn och Nordanstig. Vi har 180 barn på kö så vi behövde den nya hallen för att kunna fortsätta utvecklas, säger Ida Östlin.

I lördagens tävling visade återväxten att det finns god kvalité på gymnastiken i Hudiksvall. Det tävlades i totalt fyra klasser. MT-klassen var för de yngsta, därefter Rt2 innan RM1 och RM3, de svårare klasserna, avslutade.

– Det gick bra, för trupp 8 var det första tävlingen. Trupp 6 kom etta i den yngsta klassen. Vi tog medaljer i varje valör och alla har haft kul så det känns bra, säger Ida Östlin.

Mer läsning