Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldglans i ungdomscup

/
  • Elsa Jonsson tangerade sitt personliga rekord när hon sköt hem finalen i Svenska ungdomscupen.

Elvaåriga Elsa Jonsson, Hudiksvall, sköt i helgen hem segern i Svenska Ungdomscupen, motsvarande USM, i Lp11. På 40 skott sköt Elsa 389 och tangerade därmed sitt egna personbästa.

Annons

Under hela hösten har luftpistolskyttarna kvalat för att ta sig till riksfinalen. Totalt har 90 skyttar kvalat, och de 30 bästa fick en plats i finalen.

Från Hudiksvalls pistolskytteklubbs luftpistolssektion hade Elsa Jonsson, Nadin Marklund Nahum, Emma Törnblom, Sandra Törnblom och Alexander Åslund kvalat in.

Och allra bäst gick det alltså för elvaåriga Elsa, som tog guldet i sin klass, Lp11.

Varje finalskytt fick 20 tavlor som de skulle skjuta två skott på, totalt alltså 40 skott. Detta skulle klaras av på en timme.

Maxpoängen på 40 skott är 400, och Elsa sköt 389, vilket är en tangering av hennes personliga rekord. Ett rekord hon förövrigt satt veckan innan riksfinalen. Så visst fanns indikationer på att Elsa var i bra form.

Elsas styrka som skytt är hennes förmåga att koncentrera sig, och hålla sig lugn. Och hon höll sig lugn i den stora idrottshallen, där finalskyttarna satt uppradade över hela lokalen.

I finalen sköt hon 29 tior och elva nior. Klassens tvåa var fyra poäng ifrån Elsa, men det var extremt hårt bland de högst placerade skyttarna. Tvåan och trean hade samma poäng.

Övriga Hudikskyttar var i Lp15S Nadine Marklund Nahum med 336 poäng och en fjärde plats, samt Emma Törnblom med 320 poäng som tog niondeplatsen.

I Lp20F tog Sandra Törnblom, som vunnit ungdomscupen tidigare år, en nionde plats med sina 311 poäng. Den femte inkvalade Hudikskytten, Alexander Åslund, kunde inte dessvärre inte delta i tävlingen.

Mer läsning

Annons