Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravid Emma premiärtvåa

/

Emma Engstrand, evigt orienteringsess från Bollnäs, blev tvåa i måndagens elitseriepremiär.
Det var rätt häftigt för en 31-åring som aviserat viloår – och som är gravid i 12:e veckan!

Annons

Under flera säsonger har Emma Engstrand, som sedan länge tävlar för Stora Tuna, haft problem att hänga med de allra bästa i världseliten.

Det är smärtande ben som ibland, särskilt i krävande internationell terräng, gett problem att få ut hundra procent i löpningen.

Men trots det blev Engstrand sexa i fjolårets världscup, vann tiomila och tog EM-brons på långdistans.

För att vässa sig ytterligare beslutade Emma i november i fjol att tacka nej till landslaget och ladda om batterierna inför en nysatsning mot VM i Trondheim 2010.

Ändå dök hon upp, med alla cylindrar på, och tog andraplatsen i elitseriens premiär i skånska Norra Rörum.

– Tja, det var ju landslaget jag främst tänkte vila från den här säsongen. Men nu blir det snart en mer allmän paus, och det av naturliga och glädjande skäl. Jag är nämligen gravid i 12:e veckan, berättar Emma Engstrand, som dock inte kan låta bli att ränna i skogen så länge det funkar.

– Jo, jag kör på ytterligare några elitserietävlingar. Jag räknar med att dubbeltävlingen i Gävle första helgen i maj kan bli de sista på ett tag.

Hur kändes det i premiärtävlingen?

– Väldigt bra, faktiskt. Efter kvalet gick jag ut som sexa, två minuter efter ledande skånskan Kajsa Nilsson. Jag var snabbt ikapp de som låg närmast, ryckte ifrån mot slutet och var bara 25 sekunder efter Kajsa i mål.

Och hur kändes det onda benet?

– Även det kändes bätter än på länge. jag har dragit ned kraftigt på löpträningen under vintern, och kanske kan det vara modellen för framtiden.

Det blir en fortsatt satsning alltså?

– Absolut! Mitt mål är att vara tillbaka på högsta nivå nästa säsong och göra bra resultat vid VM i Trondheim. Jag hoppas få följa med på landslagslägret just i Trondheim redan nu i vår.

Mer läsning

Annons