Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfveckan är här

Den årliga golfveckan på Hårgabanan är här. På söndagen spelades singeltävling i poängbogey, och vinnare blev Bollnäs GKs Jan "hoppet" Olsson.

Annons

Det var ett fint startfält i tävlingen. Hemmagolfarna Per Larsson, Jonas Källenege-Nilsson, och Dan Barsk bland annat, men även kända profiler som Thomas Von Scheele och Joakim Hedqvist.

Poängbogey är, för den oinsatte, ett spelsätt som gör det möjligt för personer med olika handikapp att tävla mot varandra. De med bättre handikapp får helt enkelt färre extraslag när de tar sig runt banan. Det brukar vara svårt för låghandikappade att hävda sig i poängbogey-tävlingar, men i denna tävling tog Per Larsson en fin fjärdeplats.

– Jag avslutade bra med minus tre på de fem sista. Men i en sådan här tävling tävlar man egentligen bara mot sig själv. Det är kul att komma ut och tävla lite på hemmaplan, säger Per.

Vann gjorde alltså Jan "hoppet" Olsson, och han var sprudlande glad efter prisutdelningen.

– Underbart! Det var länge sedan man vann en golftävling!

Olsson gjorde en mycket bra runda, endast tre över banans par, och vann på 42 poäng. Han var en poäng före Mikael Sundin, och två framför Tobias Larsson.

"hoppet" igen:

– Man brukar alltid ha något skräckhål, men inte idag. Jag började med två birdies och då växte självförtroendet. Sedan rullade det bara på.

Ändå var inte denna tävling något som han fokuserat på, han säger att han faktiskt inte spelat så mycket i år.

– Man är mest här för att träffa folk och ha roligt.

Mer läsning

Annons