Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfen vill locka fler

Golfsporten vill ha ett nytt uppsving. Därför lockar bland andra Söderhamns golfklubb med en "Fri lektionsdag" den 16 juni.

Annons

Efter golf-boomen för ett tiotal år sedan har klubbarna runt om i Sverige brottats med ett ständigt minskat antal medlemmar och spelare.

Ett led i att öka intresset för sin sport är en "Fri lektionsdag" som arrangeras på över 100 golfbanor i landet. En av de klubbar som hoppas på ett fint gensvar under lördagen den 16 juni, då dagen anordnas, är Söderhamns GK.

Klubbens pro heter Tobias Grundin och under den avgiftsfria dagen erbjuder han sina tjänster till golfintresserade som är nyfikna på att antingen börja med sporten ellar att uteckla sitt spel.

– Jag nappade på det här direkt när förfrågan kom, en jättebra grej. Jag gör det här för medlemmarna och klubben och hoppas på fart och fläkt under den här dagen, säger Tobias som den 16 juni kommer att gratis stå till förfogande för de golfare som känner att de antingen vill börja med sporten eller ta en lektion för att rätta till någon – eller några – detaljer i sitt spel.

– Det är bra att ta lektioner även om man redan spelar. Små förändringar i spelet kan göra en golfsäsong så mycket roligare, anser Tobias.

Mer läsning

Annons