Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sur start för Pernilla Lindberg på Turnberry

/

En trippelbogey på femte hålet.
Där började motvinden för Pernilla Lindberg, som fick en sur start i British Open.
Efter 77 slag, fem över par, blir det tufft att klara fredagens cut på Turnberry.

Annons

Bollnäs golfess "Pillan" Lindberg är på stadig kurs uppåt på världsrankingen, och kom till Skottland med gott självförtroende.

Den första rundan Ailsa course började också lovande – efter de fyra första hålen låg den formstarka 29-åringen ett slag under par efter en birdie på det andra par 4-hålet.

Men på det femte började problemen, och de fanns på tee.

– Det var utslagen som inte funkade perfekt. Inga jättestora missar, men på en linksbana blir man hårt straffad. Jag tappade sju slag på fem pottbunkrar och två chippar ur tjock ruff, säger "Pillan" – som fick slita hårt för att få bollen i kopp redan på femte hålet.

– Först hamnade jag i en fairwaybunker, sedan nästan ospelbart i en greenbunker. Jag fick spela mig ur den bakåt och lyckades till slut komma därifrån med en trippel, berättar Pernilla Lindberg – inte alltför deppad efter den tunga starten.

– Nä, så här blir det ibland i golf, jag hade fortfarande bra järnslag och puttning.

Baktakten fortsatte sedan med fyra bogeys på de följande sex hålen, några sena birdies räddade upp scoren lite – och Pernilla Lindberg själv har inte gett upp hoppet om att ändå fixa fredagens cut.

– I dag var det förhållandevis fint väder för att vara här i Skottland, men i morgon kommer både blåst och regn. Och det är kanske precis vad jag behöver för en chans att ta mig vidare till helgen. Har jag bara lite bättre flyt från tee, så kan det ju finnas andra som får problem med lite besvärligare förhållanden.

Mer läsning

Annons