Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark insats av Lindberg i US Open

/

Det blev den unga sydkoreanskan Chun In-Gee som tog hem vinnarpokalen i årets US Open.
För svensk del blev det Pernilla Lindberg från Bollnäs som gjorde den bästa insatsen. Delad femteplats är hennes hittills bästa placering i en golfmajor.

Annons

Tre svenskor kom till start i golfmajorn på Lancaster-banan i Pennsylvania. Anna Nordqvist, rankad sjua i världen, och Caroline Hedwall misslyckats med att klara kvalgränsen och lämnade tävlingen efter två dagar.

Pernilla Lindberg, som fyller 29 år under måndagen, hade det desto roligare.

Hon var delad tolva inför den avslutande ronden efter att ha gått runt på par (70 slag) samtliga de tre första dagarna. Efter den tredje ronden sade hon till golf.se:

– Jag hade ett par missade drives och ett par sämre järnslag som kostade lite. Men samtidigt gav jag mig själv en hel del bra chanser och med lite hetare putter så kunde det ha blivit riktigt bra ändå.

Under söndagens spel avancerade Pernilla Lindberg ytterligare i startfältet. Det gjorde att svenskan satte personbästa i en majortävling. Hennes främsta resultat tidigare var från British Open för två år sedan, då hon slutade på en elfteplats.

Fyra birdies och en bogey under slutronden innebar att Lindberg hade 67 slag och var därmed totalt tre slag under par efter sista putten på det 18:e hålet.

Men det blev alltså det 20-åriga stjärnskottet Chun In-Gee som tog hem segern. Chun som spelade sitt första US Open, har tidigare vunnit LPGA-touren i sitt hemland Sydkorea sju gånger.

Frank Franklin II/AP/TT

Mer läsning

Annons