Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark inledning av Lindberg

/
  • Favorittippade Pernilla Lindberg, 29, inledde med en 70-runda, tre under banans par, på Europatourtävlingen Helsingborg Open på Vasatorps GK.

USA-proffset Pernilla Lindberg är favorittippad till att ta hem Sveriges Europatourtävling.
Trots att Bollnäsgolfaren ännu inte har vunnit någon proffstitel.
– En jättebra erfarenhet, säger 29-åringen, som har toppkänning efter en inledande 70-runda.

Annons

Pernilla Lindberg, 29, är Europatourtävlingen Helsingborg Opens högst rankade spelare med sin 84:e plats på världsrankningen. Något som gör att många lyft fram USA-proffset, bland annat av fjolårsvinnaren Dewi Claire Schreefel, som favorit till att vinna titeln på Vasatorps GK.

– Det är kanske första gången jag kliver in i en proffstävling i den situationen. Jag tror bara att det är jättenyttigt, men sedan är det framför allt kul också att se vänner och familj och svenska fans som kommer ut och följer. Då tänder man till lite extra, säger Pernilla Lindberg.

Lindberg kom till Sverige sent på tisdagskvällen och har sagt att hon tar tävlingen med en klackspark med tanke på förutsättningarna.

– Det kändes som att energinivån fanns där och förhoppningsvis kan jag hålla det hela veckan. Jag är positivt överraskad hittills hur fräsch jag ändå känner mig, säger 29-åringen.

En sänkt långputt för birdie på hål 14 fick Lindberg, som startade på hål 10, att tända till på banan under tävlingens första dag. Hon avslutade sina första nio hål med tre raka birdies, men fick på vägen in notera en bogey och resten par för en slutlig 70-runda, tre under banans par.

– Jag spelade fortfarande bra sista nio, men inte riktigt lika stabilt.

Pernilla Lindberg slog i somras till med sin bästa majorplacering i karriären när hon blev delad femma i US Open. LPGA-touren i USA är Bollnäsgolfarens hemvist – en tour som är betydligt tuffare än Europatouren.

– Framför allt är skillnaden djupet i startfältet. I USA är det ett toppstartfält och du kommer inte undan med några missar. Spelet måste vara på topp rakt igenom. Här kanske det går att ha en dag som är lite sämre och fortfarande vara med och fajtas upp i toppen. Självklart är det tufft att vinna på vilken tourtävling som helst, men det är den största skillnaden, säger Lindberg.

Lindbergs fina spel i somras gav aldrig något frikort till Europalaget i den klassiska lagtävlingen Solheim Cup. Det fick Caroline Hedwall, men svenskan visade inte upp någon form inför mötet med USA i slutet av september. Efter bland annat två dubbelbogeys är Hedwall tre över banans par.

– Jag ska bryta ihop och komma igen, var en besviken Hedwalls enda kommentar till pressen.

Danskan Nicole Broch Larsen är tidig ledare i klubbhuset på fem under par.

Mer läsning

Annons