Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söliga spelare sinkade Lindberg i US Open – laddar om för Rio: "OS blir så läckert"

Pernilla Lindberg hittade inte den rätta rytmen i årets US Open. Efter fjolårets fina femte plats fick Bollnäsproffset nöja sig med en 46:e plats. – Jag lät mig stressas av långsamma medspelare, säger "Pillan", som kan fira 30-årsdagen med en OS-biljett.

Annons

Det var en lovande start i Kalifornien.

Torsdagens 70 slag (två under par) gav ett prima slagläge på elfte plats.

Pernilla Lindberg, golfproffs från Bollnäs, tappade (bokstavligen) farten i årets US Open.

– Visst, det var en bra position. Men jag fick verkligen ut allt av ett ganska mediokert spel första dagen. Det var puttningen som funkade otroligt bra där, säger Pernilla Lindberg, som dessvärre kom att tappa farten alltmer under tävlingens gång.

Något som också hade en delförklaring i ganska speciella omständigheter att hantera.

– Varje dag gick vi på klockan i min boll. Det var lite oturligt, jag är ganska snabb med hamnade med mer långsamma spelare. Jag brukar klara att hantera det, men till slut rann det över och jag tog flera stressade felbeslut, säger en något irriterad Lindberg.

– Jag är mest arg på mig själv för att det påverkade mitt spel. Men det är bara att ta lärdom och gå vidare. Det trista är bara att jag spelade bäst golf på söndagen, utan att få någon utdelning alls, säger "Pillan", som noterade 76 slag i söndagens sista runda på tuffa Cordevalle.

Det blev till slut 293 slag (70, 73, 74, 76) för den delad 46:e plats.

Läs mer: Superspurt gav lyft i fjol

Då var det en bit upp till toppen där Anna Nordqvist föll i särspel (efter pliktslag i en bunker) mot amerikanska Brittany Lang.

Om en dryg månad bildar Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist det svenska damlandslag som får chansen när golfen, för första gången på 112 år, tar plats på OS-scenen.

– Det har varit klart ganska länge, flygbiljetter är redan bokade. Och det blir så läckert, något jag inte kunde drömma om när jag började min karriär. Dessutom blir det första gången i Sydamerika för mig.

Flera av stjärnorna på herrsidan har nobbat OS på grund av Zikaviruset - inget som oroar dig?

– Nä, alltså, den här möjligheten att visa upp damgolfen för en stor publik är så värt det. Nu tror jag herrarna använder viruset mest som en ursäkt, för dem har ett OS inte lika stort värde. Där är det jakten på majors som gäller, säger "Pillan", som på onsdag passerar en annan milstolpe då hon fyller 30 år.

Pernilla Lindberg och sambo/caddie Daniel Taylor förfirade onsdagens 30-årsdag med konset i Chicago.

– Just den dagen spelar jag ProAm inför veckans tävling i Toledo, Ohio. Så mycket mer blir det inte då, säger "Pillan", som därför använde mellandagen måndag till att fira lite i förtid med caddien och sambon Daniel Taylor.

– Vi är i Chicago just nu, tre timmars bilresa från Toledo. Vi ska äta något gott och gå på konsert med Adele ikväll. Hon har verkligen en imponerande röst, det ska bli häftigt.

Damernas golftävling, som spelas rakt av som 72 håls slaggolf, avgörs i slutet av den sista OS-veckan i augusti.

Mer läsning

Annons