Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pillan" Lindberg startade starkt i US Open igen – och är i praktiken klar för OS

Hon är i praktiken klar för OS i Rio. Och på torsdagen gjorde Pernilla Lindberg en stark start på 70 slag för en delad elfte plats i US Open. Därmed har proffset från Bollnäs läge att upprepa fjolårets succé med en femte plats i majortävlingen.

Annons

På onsdag fyller Pernilla Lindberg 30 år.

Vad vore bättre än att fira det med en ny framgång i den prestigeladdade majortävlingen US Open.

Pernilla Lindberg vet hur man bäst tar sig ur en bunker.

När tävlingen förra året spelades i Lancaster, Pennsylvania, lyfte "Pillan" till en ganska så fantastisk femte plats efter en suverän slutrunda på 67 slag.

– Jag har en långsiktig plan för mitt spel, den följer jag varje vecka oavsett hur det går. Nu börjar det målmedvetna jobbet ge resultat också. Nu fick jag ett kvitto på jag klarar hantera den stora scenen också, nu vill jag ha mer av det, summerade Lindberg efter den prestationen.

Det var, och är, 29-åringens största framgång på proffstouren. Så här långt.

Hon jagar målmedvetet vidare och kommer allt närmare den absoluta världstoppen, och därmed också den första segern på touren.

På den lyxiga banan Cordevalle, Kalifornien, gjorde "Pillan" en stabil start i årets upplaga av stortävlingen.

Trots en dubbelbogey på det nionde hålet är hon två under par på en delad elfte plats.

Hon är då två slag efter Anna Nordqvist, på en delad femte plats. Leder gör sydkoreanskan Mirim Lee med åtta under par efter en explosiv första runda på 64 slag.

Och redan nu är det i praktiken klart att Pernilla Lindberg tar plats i OS tillsammans med Anna Nordqvist.

Den formella nomineringen kommer att ske på måndag.

Men i torsdagens Expressen kunde förbundskapten Katarina Vangdal bekräfta att det blir "Pillan" Lindberg och David Lingmerth som får göra redan uttagna Nordqvist och Henrik Stenson sällskap till Rio.

– Vi har en överenskommelse med SOK sedan länge att om det skulle bli de två så ska de få åka, säger förbundskapten Vangdal.

För att "Pillans" ende utmanare om platsen, 42-åriga veteranen Maria McBride, ska ha någon liten chans att utmana skulle det minst krävas en plats bland de tre första i US Open. Dalkullan, som tidigare hette Hjorth, startade med 73 slag och en delad 52:a plats.

Det är placeringen på världsrankingen efter helgen som är styrande i uttagningen till OS.

Mer läsning

Annons