Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pillan" laddar för nytt lyft i en major

/
  • Pernilla Lindberg är redo för British Open, och räknar med regn och rusk.

Just nu hetast av de svenska damproffsen på LPGA.
Efter den blytunga femte platsen i US Open, laddar Pernilla Lindberg för ett nytt lyft i nästa stora major.
– En spännande utmaning, säger 29-åringen från Bollnäs inför torsdagens (tidiga) start i British Open på skotska Turnberry.

Annons

Det är onsdagskväll på Trump Turnberry Resort (finansprofilen Donald Trump köpte den i fjol), en dryg timme sydväst om Glasgow, och Pernilla Lindberg har just kommit in efter sitt första möte med anrika Ailsa Course.

– En väldigt typisk och ärlig linksbana utan dolda svårigheter, en av de finaste jag sett. Men den är också väldigt annorlunda mot de banor vi spelar i USA. Och bara en inspelsrunda är väl inte optimalt, men jag har valt det själv, säger "Pillan", som vet vilka speciella faktor som spelar roll för framgång här.

– Väder och vind kan vara avgörande, särskilt när alla startar från ettan med starttider från tidig morgon till eftermiddagen. Men det är bara att acceptera som en spännande utmaning. Det gäller bara att ha en bra bollträff och kontroll, så att det inte far iväg för mycket i vinden.

Pernilla Lindberg kommer till start med stärkt självförtroende efter ett härligt flyt i sommar, den senaste månaden har hon varit bästa svenska i fyra raka tävlingar på LPGA-touren. Och äntligen får "Pillan" kliva fram rejält ur skuggan av Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.

– Efter US Open är den största skillnaden just uppmärksamheten hemifrån Sverige, tidigare har ju det mesta handlat om Anna och "Carro". Själv är jag mest nöjd med att alla bitar nu börjar falla på plats, att ett långsiktigt jobb också ger resultat, säger "Pillan".

Den målmedvetna resan uppåt mot stjärnorna innebär också att den glada och ambitiösa tjejen från Bollnäs har nya häftiga destinationer i sikte – OS i Rio nästa år och Solheim Cup (spelas i Tyskland) i september.

Vad gäller OS är Anna Nordqvist given för en av de två platserna, men bakom den svenska ettan har Lindberg nu kört förbi en Carolin Hedwall i svår motvind.

Med en bra insats i helgen torde "Pillan" också var ett glödhett alternativ för ett wild card till Solheim Cup.

– Jag känner ingen press, bara inspiration. Det här är två mål som gett mig extra motivation och energi de senaste åren. Nu ligger ju OS en bit bort, medan det bara är tre tävlingar kvar innan Solheim cup. Jag kan ju bara spela så bra som möjligt, och se hur långt det räcker, säger Pernilla Lindberg – förhoppningsvis i fortsatt medvind även när blåser hård motvind vid den skotska kusten.

Mer läsning

Annons