Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petad från Solheim Cup – siktar mot OS

/

Hon känner en viss besvikelse över den uteblivna Solheim Cup-platsen.
Nu jagar Pernilla Lindberg i stället nästa mål – OS 2016.
– Just att bara få vara med i den atmosfären. Det vore nog det läckraste, säger USA-proffset inför Helsingborg Open.

Annons

När den svenska Solheim Cup-kaptenen Carin Koch i förra veckan delade ut sina fyra frikort till Europalaget i den klassiska lagtävlingen mot USA i september, fick Bollnäsgolfaren Pernilla Lindberg aldrig det där positiva telefonsamtalet hon önskade sig.

– Visst är det en liten besvikelse, säger 29-åringen och fortsätter:

– Skulle man gått på rankningen hade jag kanske kunnat komma med. Men man kan aldrig klaga på att man inte får ett "wild card", jag hade samma möjlighet som alla andra att spela till mig en plats. Så det är bara en extra motivation att spela till mig en plats nästa gång.

Lindberg är rankad 83:a i världen och näst bästa svenska efter tionderankade Anna Nordqvist. En placering som gör att 29-åringen i nuläget har en av två svenska platser på damsidan till OS i Rio de Janeiro 2016 då golfen gör OS-debut.

– Det är ett mål som jag har, men det handlar ju om rankning och det är bara att gå ut och spela så bra som möjligt varje vecka så får vi se om jag tar mig dit eller inte.

I juli nästa år står det klart vilka som får åka till Brasilien. Lindberg tror att det kommer att dröja innan OS får samma status inom golfen som majortävlingarna har, men det är annat som lockar med ett olympiskt spel.

– Jag tror att det häftigaste skulle vara att känna att man får räkna in sig bland toppidrottarna i världen, säger hon.

I början av juli nådde LPGA-proffset sin främsta majorplacering när hon blev delad femma i US Open efter en period med bra form. En form Lindberg inte har konserverat till Europatourtävlingen i Sverige i helgen.

– Det är kanske inget "wow", men det har varit stabilt de senaste veckorna, säger Lindberg, som är den högst rankade spelaren i startfältet på Vasatorps GK.

Lindberg tycker själv att hennes golfkarriär har sett "lite tråkigare ut än andras", men att steg mot toppen har tagits varje år. Nästa steg skulle vara den första proffstiteln.

– Det allra skönaste vore väl att få göra det på hemmaplan. Det vore absolut en dröm, säger Pernilla Lindberg.

Mer läsning

Annons