Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre startfält än vanligt när Memira Open drar igång: "Det är svårt att fylla på"

Golftävlingen Memira Open drar igång i Ljusdal på onsdag morgon och än finns några startplatser kvar. En ovanlig situation då tävlingen oftast är fullbokad långt i förväg. – Vi har inte hunnit rädda upp det, säger tävlingskommitténs Hans-Petter Andersson.

Annons

De senaste åren har Memira Open i Ljusdal varit fullbokad långt innan tävlingen startar sista helgen i juli. Så var även fallet i år, men sena avhopp har gjort att det nu finns några platser kvar.

På onsdag startar fyradagarstävlingen Memira Open i Ljusdal.

– Vi har 220 anmälda, men det finns tio platser till. Vi har fått lite avhopp och det är svårt att fylla på. Folk har redan bestämt sin semester, säger Hans-Petter Andersson i Ljusdals GK:s tävlingskommitté.

Läs även: "Inramningen är fantastisk"

Precis som tidigare år gick det fort att fylla anmälningslistan. På en dag var alla platserna tagna. Enligt Andersson är det tävlingsupplägget som lockar spelarna.

– Det är konceptet med fyra tävlingsdagar, tre dagar med en cut. Det är väl det som är unikt, det blir lite mer likt en tour, som de stora tjejerna och killarna spelar, säger han.

Hälften av spelarna kommer att försvinna efter fredagen, vilket innebär att drygt hundra kommer till start i finalen på lördag. En extra morot för att prestera bra under veckan är den golfresa som väntar de som placerar sig bäst.

Läs även: Hemmaspelarna dominerade i fjolårets Memira Open

Ettan och tvåan i de tre högsta klasserna, A-C, samt vinnaren i D-klassen och det bästa laget får åka till Cape Kaliakra i Bulgarien i början av maj och göra upp om den slutgiltiga titeln som Memira-mästare.

Även om majoriteten av spelare kommer från Ljusdals GK, är det ganska stor geografisk spridning på deltagarna i årets tävling. Umeå, Stockholm och Nyköping är bara några av städerna som finns representerade. Dessutom kommer spelare från Finland och Sveriges numera före detta förbundskapten i fotboll Erik Hamrén till start.

Se även: Sportens sommarvikarier provar på golf

Mer läsning

Annons