Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurvigt besök och tung första runda för Lindberg trots bra start

Artikel 10 av 14
Sommar-OS i Rio 2016
Visa alla artiklar

Det går tungt för de svenska damerna i första rundan av OS-golfen. Pernilla Lindberg gick in på 74 slag efter att ha avslutat med en dubbelbogey. Men en oväntad gäst höjde stämningen i inledningen av första dagen.

Annons

Kapybaran går lungt förbi Pernilla Lindberg på första hålet i damernas första runda av OS-golfen.

Kajmaner (tillhör alligatorsläktet), ugglor, sengångare, apor, ormar och vattensvin, eller kapybaras, hänger runt på OS-golfbanan. Vattensvinet är världens största gnagare och just en sådan lyckades höja stämningen i vad som annars var en ganska tråkig svensk golfhistoria.

Pernilla Lindbergs första varv inleddes spelmässigt bra och alltså med besök av ett vattensvin som kom framsmygande.

– Den var lite speciell. Det var den första jag såg den här veckan. Jag visste ju att de kunde vara stora, men kanske inte så stora. Han verkade inte rädd, han kom rätt nära oss, säger Lindberg till TT.

Dessvärre var det en höjdpunkt i första rundan för svenskorna som fick en tung start på OS-golfen. Lindberg började bra och visade upp stabilt spel i hettan. Hon slog nio birdies och tappade inte ett slag på de första nio hålen men sen föll hon igenom. Efter ett olyckligt bunkerslag blev det en dubbelbogey och därefter följde en till bogey efter ett svagt inspel. Hon rasade därmed på ledartavlan och kom in på 74 slag.

– Jag är besviken. Med den starten hade par känts som en okej början på veckan, men det var surt att tappa iväg några till på slutet, säger hon till TT.

Hon kände helt klart av OS-pulsen, men inte på ett dåligt sätt.

– När jag står på första tee var pulsen högre, men det var bara ett cool sätt. Jag var ändå beredd på att vi skulle rada upp oss, det var bara läckert. När man väl är där ute så är det golf, fortsätter hon.

Nu väntar andra rundan på torsdagen och förhoppningen är att hon ska kunna spela upp sig en del, särskilt om det varma och blåsiga vädret ändrar sig.

–Jag spelade så pass aggressivt jag är bekväm med att göra. Men vädret kan påverka lite, jag kör vidare på samma sätt.

Svenska kollegan, högre rankade Anna Nordqvist, låg tre under par halvvägs in på första rundan. Men därefter tappade hon fyra slag på tre hål och slutade alltså långt från täten på +1. Thailändskan Ariya Jutanugarn leder just nu på -6 följd av Inbee Park, Sydkorea, på 66 slag.

Pernilla Lindberg ligger tre över par inför nästa runda och delar just nu 44:e plats med Leona Maguire, Paula Reto och Fabienne In-Albon.

Andra rundan börjar 12.30 på torsdagen, svensk tid.

Alla artiklar i
Sommar-OS i Rio 2016
Annons