Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Känner mig väldigt stabil"

När Anna Nordqvist och Caroline Hedwall misslyckades klev Pernilla Lindberg fram. Som enda kvarvarande svenska är hon med i toppjakten i US Open i golf.

Annons

Jämnheten håller Pernilla Lindberg kvar i toppskiktet i majorn på Lancaster-banan i Pennsylvania. 28-åringen från Bollnäs har ofta fått stå i skuggan från världssjuan Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.

Men medan de båda missade cutten, så har Lindberg envist hängt på i toppen och hon ligger på delad 12:e plats halvvägs in i majorn. Det har två parronder på 70 slag sett till. Första dagen gjorde hon tre birdies och tre bogeys. Dag två blev det två birdies och två bogeys.

Ändå har puttningen, hennes normalt starkaste del i spelet, inte fungerat hundraprocentigt.

– Jag känner mig väldigt stabil i det långa spelet, säger Lindberg till Svensk Golf.

– Tyvärr var greenerna lite hoppiga efter allt regn och efter alla andra spelare som gått omkring på dem nu när jag spelade. Typiskt att mina två bogeys var treputtar också. Jag hade gärna haft lite mer utdelning på greenerna men det är bara att hopas att det rullar i lite till helgen.

Sydkoreanskan Amy Yang har spelat till sig en treslagsledning med sina 133 slag.

Anna Nordqvist gjorde 75 slag på andra rundan och 146 sammanlagt var två för mycket för att klara cutten. Caroline Hedwall stannade på hela 157 slag.

Mer läsning

Annons