Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall slog förra rekordet

/
  • Golfveckan i Hudiksvall lockade till över 1300 starter totalt. Tävlingarna flöt på utan några problem.

Hudiksvalls Golfklubb siktade på nytt rekord i årets golfvecka.
Och jodå, nog slog man förra årets antal starter – trots det tveksamma vädret.
– Det känns superbra, säger klubbchefen Jon Sellén.

Annons

Golfveckan i Hudiksvall är över för den här gången. Klubbchefen Jon Sellén hoppades att klubben skulle nå upp i 1300 starter under veckan, något som skulle innebära nytt rekord.

Med liten marginal lyckades man.

– Jag stack ju ut hakan lite när jag hoppades på 1300 starter, men det blev 1309 stycken så det blev ju jättebra, säger Jon Sellén.

2014 slog man också rekord med en notering runt 1250 starter.

Årets tävlingar kunde genomföras utan några som helst problem. Trots dåligt väder i slutet av veckan blev det inga uppskjutna starter.

Rent sportsligt blev det en bra vecka, men de jättelåga resultaten var sällsynta.

– Det var jättebra golf. Banan var i jättebra skick med snabba greener så resultaten blev väldigt bra, men då menar jag inte att det blev superlåga. Det blev svårspelat för banan var i så bra skick och det var precis så vi ville ha det. Det ska inte vara för enkelt, säger Jon Sellén.

Längtar du redan till nästa års golfvecka eller är du trött på golf nu?

– Det är ju en happening så visst längtar man till nästa år. Men vi har en hel del tävlingar kvar på säsongen så det är bara att köra på. Banan är ju som bäst den här tiden på året.

Att locka ännu fler startande till nästa år ser inte Jon Sellén som någon omöjlighet. Kvittot på en väl genomförd vecka kommer inte bara från föreningens medlemmar.

– När man får positiva svar från gäster utifrån som var här och spelade är det ju ett roligt kvitto för oss. Tävlingskommittén har skött det här prickfritt och då blir det lätt för oss att arrangera, säger Jon Sellén.

Mer läsning

Annons