Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är ett allmänt uppsving för golf"

/

Med totalt 907 starter slog golfveckan i Söderhamn rekord. Klubbchef Tobias Grundin ser nöjt tillbaka på en lyckad vecka.
– Allt har flutit på väldigt bra, säger han.

Annons

Golfveckan i Söderhamn avslutades under fredagen med Krögargolfen. Det har tävlats varje dag hela veckan och intresset har aldrig varit större.

– Det är ett allmänt uppsving för golf och Söderhamn är på gång. Det händer många positiva saker här, säger Tobias Grundin.

Att veckan blivit så lyckad beror inte på att något revolutionerande har gjorts i upplägget.

– Själva golfveckan ser lika ut som den alltid gjort. Det är samma spelformer så det är inte anledningen till rekordet, säger Tobias Grundin.

Han förklarar framgången med att vädret varit bra, i alla fall för den här sommaren, och framför allt att banorna är så fina. Tobias Grundin vill ge mycket beröm till både tävlingskommittén och banpersonalen som fått veckan att fungera i det närmaste prickfritt.

– Jag vet att de ibland börjar vid tre på natten så att banan ska vara spelklar på morgonen. Det är helt otroligt, säger han.

Det är inte bara under golfveckan som det ökade intresset har märkts av. Tobias Grundin berättar att det började märkas redan förra året och klubben jobbar hela tiden för att kunna ta emot alla som vill spela. Fler övernattningsmöjligheter finns numer hos klubben och banorna ska vara spelbara så tidigt som möjligt på året.

– Vi har haft ett långsiktigt arbete med banan som nu börjar bli riktigt bra. Framförallt greenerna är fina redan tidigt på våren. Det lockar hit folk, säger han.

Mer läsning

Annons