Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsgolfarens OS är över: "Besviken men det har varit grymt kul"

Artikel 13 av 14
Sommar-OS i Rio 2016
Visa alla artiklar

Pernilla Lindbergs OS-äventyr är över. För den här gången. Besvikelsen över att detaljerna inte satt där och prestationen efter en fin tredje runda inte räckte till är stor. Men hon tar också med sig ett minne för livet från OS i Rio.

Annons

Pernilla Lindberg, Bollnäs GK, är besviken efter placeringen i OS-golfen, men glad över upplevelsen.

Pernilla Lindberg hade en riktigt tuff inledning på OS-golfen. Efter första dagen låg hon på 74 slag och det var långt till att ens kunna lukta på en toppstrid. Andra dagen slutade inte heller bra när hon gick in på 73 slag efter en misslyckad inledning av andra rundan. Ranking? 44 och 47. Men så gnistrade hon till i tredje omgången.

Spelet var betydligt stadigare spel från tee och Bollnästjejen stod för en toppinsats. När hon gick in på 69 slag klättrade hon också på rankingen - till plats sju.

– Jag skulle vilja ta mig ner på par eller något under, det skulle kännas bra eftersom jag har kämpat mig tillbaka. Men samtidigt är det svårt att säga eftersom det beror så mycket på förutsättningarna också. Jag ska bara försöka gå ut och göra birdies och åka härifrån med en go känsla i kroppen, sa Lindberg till Svensk Golf då.

En imponerande insats var det i tredje runddan men dessvärre var det för sent för Lindberg. Lördagens avslutande runda slutade på 70 slag, mot vinnaren Inbee Parks 66, och Lindberg landade på 22 i ranking vilket gav en delad plats 31 i totalen.

– Jag är självklart besviken. Efter de två första varven är det förstås kämpigt att ta sig tillbaka så jag är nöjd med att jag i alla fall spelade upp mig. Men jag ger mig själv inte riktigt godkänt för det här, säger hon till Svensk Golf.

Samtidigt som hon inte är nöjd med sitt resultat, enligt den egna bedömningen, har det varit en upplevelse.

– Det har varit grymt kul. Som, golftävling betraktat så har allt fungerat jättebra. Sedan har det varit kul med allting runt omkring, som att bo i OS-byn, äta middag bland andra idrottare och såna saker. Och sedan har det varit roligt med den mediala uppmärksamheten som är större än vad vi är vana vid inom damgolfen.

Anna Nordqvist, rankad elva i världen, slutade också på delad elfte plats i OS-golfen. Hon slogs mot en förkylning och hade problem med spelet de två första dagarna. Sista dagen bestod av stabilt spel och greenträffar i massor men inte tillräckligt många birdies. Besvikelsen var enorm.

– Jag har jobbat så hårt för det här så länge, det är väldigt mycket besvikelse nu. Och jag är besviken på att jag blev sjuk i veckan, för jag hade förberett mig på mycket saker, men det var inte en av dem, säger hon till TT.

Sydkoreanskan Inbee Park vann på totalen 268, före Lydia Ko, Nya Zeeland och Shanshan Feng, Kina.

LÄS MER:

Pernilla Lindberg avancerade i OS-golfen – men medaljförhoppningarna står Nordqvist för

Pernilla Lindberg borta från toppstriden i OS-golfen

Alla artiklar i
Sommar-OS i Rio 2016
Annons