Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets golfhöjdpunkt i Ljusdal

/
  • I fjol bjöd ExTe Masters på solsken och bra golf. Det återstår att se vad Memira Open bjuder på.

Så var det dags för årets golfhöjdpunkt i Ljusdal.
Memira Open, tidigare ExTe Masters, drar i gång under onsdagen.
– Det finns många goda spelare i alla klasser, säger Krister Ellström från Ljusdals GK.

Annons

Förra året tog det bara fyra minuter att fylla de 237 platserna till ExTe Masters i Ljusdal. I år har tävlingen blivit Memira Open, men riktigt samma tryck har det inte varit på anmälningarna.

– Det tog lite längre tid den här gången och faktum är att vi har tre eller fyra platser tomma till onsdag. Det är första gången på många år, men startfältet är stort ändå, säger Krister Ellström.

Att tävlingen fått nytt namn beror på att arrangören fått en ny sponsor i tre år framåt. I övrigt är tävlingen sig lik tidigare år.

Memira Open pågår i fyra dagar på Ljusdals Golfklubb, där sista dagen blir finalspel. De tio bästa spelarna från lördagens final får sedan åka till Spanien för en slutgiltig final i slutet av april nästa år. Förra året var Alicante spelplats för finalen, men nästa år blir det en annan bana.

– Finalspelet blir veckan runt sista april nästa år och då åker vi till El Prat, ungefär en halvtimme nordväst om Barcelona, säger Krister Ellström.

Förberedelserna inför årets tävling har gått bra, men det kraftiga regnandet kommer troligtvis att påverka banan och spelet under veckan.

– Vi lider med en regntung bana men hoppas på någorlunda uppehåll de närmaste dagarna så den får ta igen sig lite grann. Det är möjligt att vi får ha lite lokala regler för vatten och så vidare.

Som vanligt är det ett starkt startfält hela veckan. Johan Schröder som vann den senaste finalen i Alicante ställer upp även nu. Så också den svenske förbundskaptenen i fotboll, Erik Hamrén.

– Det är alltid roligt med ett affischnamn från hemmaplan. Det är svårt att sia om vem som vinner, men det kanske blir den som behärskar det eventuella regnet på torsdag. Annars finns det många goda spelare i alla klasser, säger Krister Ellström.

Mer läsning

Annons