Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full satsning mot VM

/
  • Cheerdansarna från Julle Allstars och Borås Musketeers har tagit hjälp av den amerikanske koreografen Jonathan Lewis inför VM i november.

Om två månader går VM i cheerdans i Bremen, Tyskland, och på plats i laget som representerar Sverige, finns nio av Julle Allstars dansare.

Annons

Till VM skickar Sverige det lag som vann SM, vilket är Borås Musketeers. SM-tvåa var Julle Allstars. Men Borås kände att de behövde uppbackning av ytterligare några dansare, och efter EM, som vanns av Julle Allstars, kontaktade Boråslaget Julle för att diskutera ett samarbete.

– De var imponerade av oss på EM, och tyckte att vi tillsammans skulle kunna göra något riktigt bra. Vi har en stor bredd på våra dansare, och de har många som är individuellt duktiga, berättare dansande tränaren Jenny Persson.

Och konstellationen Borås/Julle Allstars siktar högt. Därför har man köpt koreografi från den amerikanske koreografen Jonathan Lewis. I helgen var dansarna från Hudiksvall i Borås för att träffa Jonathan Lewis, som under helgen satte ihop VM-programmet åt dem.

Programmet är 2,15 minuter långt. Och det är inte en bråkdel av en sekund som det inte händer något i programmet.

– Det är ett otroligt tempo, det är rörelser varje sekund. Alla gör olika saker, men tillsammans ser det bra ut, säger Jenny Persson.

Förra gången Julle Allstars var på VM, år 2007, var det lite mer av ett äventyr. Nu är det en helt annan satsning. Med det här upplägget vet de att de har en reell chans att ta en riktigt bra VM-placering.

Mer läsning

Annons