Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full pott för Helsinge Team

/
  • Helsinge Teams herrar förlorade inte en enda poäng under första seriesammandraget.

I helgen spelades det första seriesammandraget i badmintonens division 2 norra. Och det gick precis som Helsinge Team hade önskat. Full pott i de tre matcherna. Och siktet är inställt på att ta tillbaka platsen i division 1.

Annons

Helsinge Team åkte lite snöpligt ur division 1 förra säsongen, och de är fast beslutade att ta tillbaka platsen i ettan.

– Målsättningen är given. Det är att gå vinnande rakt igenom serien och ta spela i ettan nästa säsong. Det är där vi ska vara med den här truppen, säger Helsinge Teams tränare och lagledare, Jan-Erik Sandin.

Och efter första seriesammandragets tre matcher ser det onekligen lovande ut. Helsinge Team inledde med 8–0 över Härnösand på lördagen, och följde upp det med 6–2 mot Bergsåker 2 och 6–2 mot Umeå på söndag.

– Det kändes helt säkert, alla spelade stabilt. Nu blir det att finslipa intensitet och koncentration inför nästa sammandrag, där finns det mer att jobba på. Och det finns mer att plocka ut av killarna, säger Sandin.

Enånger tog tre poäng, och lagledaren Melker Öberg är nöjd med resultatet.

– Förhoppningen var att ta tre poäng, och det gjorde vi. Naturligtvis hoppas man alltid att kunna ta fler, men tre får anses som godkänt.

Det blev en hel del hårda matcher som resulterade i 5–3 mot Bergsåker, 3–5 mot Umeå och 4–4 mot Härnösand.

– Vi hade lite tur mot Bergsåker, och lite otur mot Umeå. Mot Härnösand var det jämnt och hade kunnat gå hur som helst. Och jag tror det kommer att vara så hela serien. Att det står och väger i nästan alla matcher. Vi får träna lite hårdare inför nästa sammandrag, säger Melker Öberg.

Mer läsning

Annons