Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjetårar efter Burvalls skrällmedalj på SM: "Sa han att vi kom trea?"

Tomas Burvall från Bollnäs följde upp SM-silvret i discathontävlingen med ett skrällbrons i openklassen tillsammans med Gohar Mossavarrahmani.

Annons

SM-veckan har inletts lovande för frisbeespelaren Tomas Burvall från Bollnäs. Silvret i discathontävlingen följdes upp med ett riktigt skrällbrons senare under onsdagkvällen.

I openklassen tog han hem medaljen tillsammans med Gohar Mossavarrahmani från Norrköping, trots att det var nära att han aldrig ställde upp i klassen.

– Innan tävlingarna hade jag ingen partner, men så kom jag på att Gohar spelar och hennes syster är skadad, så då frågade jag henne, säger Tomas Burvall.

Gohar Mossavarrahmani och Tomas Burvall, oväntade bronsmedaljörer på SM.

Duon fick bara två veckor på sig att sätta ihop ett program och försöka träna. I gruppspelet gick det tillräckligt bra för att gå till final. Väl där gick det också bra, men Tomas Burvall hade inte räknat med något annat än en fjärdeplats.

– Vi var rankade sist i finalen men spelade stabilt och bra, vi gjorde inga speciella fel. De andra paren hade mycket högre svårighet på sina program, men spelade också mer på chans och gjorde därför många misstag, säger han.

Nöjd över att ha tagit sig till final satt Tomas Burvall och fipplade med telefonen när speakern ropade ut medaljörerna. När han fick höra sitt och Gohars namn som bronsmedaljörer var han inte säker på att han hört rätt.

– Då tänkte jag "Va, sa han att vi kom trea?". Sedan blev det jubel, kramar och glädjetårar. Vi tog tredjeplatsen med 0,2 poängs marginal så det var riktigt tajt, säger Tomas Burvall.

Mer läsning

Annons