Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken mara, Bosse

/

På lördag ger sig Bosse Olsson, Söderhamn, ut på sin 40:e mara. Han gör det i klassiska Stockholm Marathon och han siktar på runt fyra timmars löptid innan han korsar mållinjen.

Annons

På lördag gör Bosse Olsson, Söderhamnsbo men tävlande för Ljusne Ala OK, sitt 15:e Stockholm Marathon och sitt 40:e maratonlopp sammanlagt. Lägg till det att han roat sig med 15 Vasalopp, några små triatloninsatser och ni förstår att det är en människa som vet vad han ger sig in på på lördag.

– Jag vet på ett ungefär hur jag ska träna och lägga upp ett lopp, säger han lugnt inför jubileumsloppet och med ungefär samma ton som om det var en hundpromenad han berättade om.

Det var 1983 som han kastade sig in i maratonens förunderliga värld. Strömmingsmaran var första mastodontprovet över 4,2 mil som han grejade.

– "Fy fasen, aldrig mer" var väl första tankarna morgonen efter loppet, men efter ett tag så började jag tänka på nästa års mara och tänkte att "nästa år, då jäklar...".

Efter åtta Strömmingsmaror "växte hornen", som Bosse uttrycker det med åren allt mer tilltagande joggingintresset. Så 1991 var det dags att begå debut i det klassiska Stockholm Marathon. På lördag gör han sitt femtonde.

 

Vad driver dig att springa 42 kilometer i dag?

– Jag springer för välmåendet och för att ha ett mål. Skulle jag inte ha det här skulle jag ställa in träningarna bara för att det regnar.

Mer läsning

Annons