Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrika Johansson snabb i SM

/

Ulrika Johansson tävlade i tre grenar för sitt IFK Växjö när lag-SM avgjordes i Stockholm. I de individuella starterna blev det en seger och en andraplats för Söderhamnstjejen.

Annons

På onsdagskvällen avgjordes årets Lag-SM på Stockholms Olympiastadion, där sex herrlag och lika många damlag gjorde upp om mästerskapstecknen för klubblag.

En av de deltagarna som hade det tuffaste programmet var Söderhamnstjejen Ulrika Johansson, tävlande för IFK Växjö, och som gjorde tre starter under kvällen. Det började med specialgrenen 400 meter häck och där hon i ett väldisponerat lopp vann på 58,43 som bara är tiondelen över hennes årsbästa.

Någon timma senare stod Ulrika Johansson på startlinjen igen och då gällde det (om möjligt) ännu jobbigare 800 meter. Och där ställdes hon mot svenska inomhusmästarinnan Lovisa Lindh från Ullevi, men Johansson ger Lindh en riktig match.

– Mina ben kände av häckloppet på slutet, sade Ulrika, som blir tvåa på 2.11,19 och med 2.10,49 för Ullevitjejen.

Kvällen avslutades med 4x100 meter för både Ulrika Johansson och hela damtävlingen. Och där hon gjorde en riktigt bra sista kurva, men det räckte ändå inte längre än till en sjätteplats i stafetten.

– Jag är nöjd med mitt 800 meter även om vi nu får kvala nästa år. Men då får man ju en extra tävling… så det gör inget.

Årets mästare blev på herrsidan Hässelby SK på 71 före Spårvägen med 67, Göta 65 samt Ullevi 60,5 och med Ullevi på 72,5 före Spårvägen på 70, Hässelby 66 samt Göta 63 på damsidan. De fyra främsta lagen är också kvalificerade till Lag-SM 2010.

Mer läsning

Annons