Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två brons till Terese Sundberg från Delsbo

/

Förra veckan avgjordes Special Olympics World Summer Games 2015 i Los Angeles.
Sverige tog hela 46 medaljer under mästerskapet. Två av dem tog Terese Sundberg från Delsbo.
Tisdag morgon landade hon på Arlanda igen, efter sin första tävling utomlands.
– Det var häftigt att tävla i USA, säger hon.

Annons

Special Olympics World Games kan sammanliknas med OS, men är till för personer med olika former av utvecklingsstörning. Årets sommarspel avgjordes i Los Angeles, USA. Spelen inleddes den 25 juli med en invigningsceremoni på friidrottsarenan, där bland andra presidentfrun Michelle Obama höll tal. En invigning som Terese Sundberg från Delsbo kommer minnas länge.

– Invigningen var häftig. Hela grejen var bara så stor, säger hon när helahalsingland.se når henne i bilen på väg hem från Arlanda.

Invigningen får även beröm av Conny Eklund från Söderhamn, en av friidrottsledarna som var med i USA.

– Hela tävlingen var väldigt bra arrangerad. Läktarna var så gott som fullsatta under invigningen, säger Conny Eklund, som för första gången var med på Special Olympics:

– Jag var med på Europaspelen förra året, men det här var ännu större. Hela staden var tapetserad med affischer. Årets Special Olympics är det största som Los Angeles har arrangerat sen OS 1984, säger han.

Conny Eklund jobbar till vardags på idrottsgymnasiet i Bollnäs. Utöver Terese Sundberg hade han ytterligare två elever från skolan med till USA, Simon Sätterström från Stockholm och Amanda Hidvegi, Flen.

– Alla gjorde jättebra ifrån sig. Vi hade sex friidrottare med oss, alla tog medalj, en del tog flera. När det gäller Terese så presterade hon väldigt bra. Det här var verkligen ett lyft för henne, säger Conny Eklund.

Terese Sundberg tog två brons under tävlingarna i Los Angeles, ett på 100 meter och ett i längdhopp.

– Både löpningen och längdhoppningen gick bra, men längd är lite roligare, säger Terese, som har tränat friidrott i fyra år:

– Jag provade på lite höjdhopp tidigare, men det var svårt. Det här var första gången jag tävlade utomlands och det gick jättebra.

Totalt tog Sverige 20 guld, 12 silver och 14 brons fördelat på åtta idrotter under Special Olympics World Summer Games 2015.

Mer läsning

Annons