Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft läge för hälsingar i SM

/

I helgen avgörs SM i friidrott. Man kan nästan säga att det är på hemmaplan då de lokala förmågorna endast behöver ta sig till Falun denna gång. Tyvärr bör vi inte se fram mot några större framgångar detta år då skador satt stopp för uppladdningen för många.

Annons

Hansa Näsman, Bollnäs friidrottstränare nummer ett, ser inte fram mot SM.

– Ser inte fram mot det något vidare. Ingen har tyvärr något där att hämta, säger han.

De två främsta hoppen, Malin Ström och Johan Henningsson, har båda haft en säsong med skador. Den sistnämnda ådrog sig en skada i höftböjaren i juli och får laserbehandling just nu. Han kommer inte till start. Malin Ström kommer till start, men säsongen har förstörts av skador och andra problem, så hon åker till Falun med låga förväntningar.

Det är svårt att säga vad alla dessa skador beror på, men man kan se samma utveckling hos landslagsfriidrottarna, menar Hansa Näsman. Alla skador har dessutom varit olika, så något genomgående fel i träningen är svårt att finna.

En start som Näsman ser fram mot är längdhopparen Andreas Andersson.

– Han kan göra ett relativt bra resultat, upp mot 7.20 kanske, om han bara får ordning på ansatsen. Problemen har gjort att han trampar över för mycket.

Olle Olofsson är en annan Bollnäsutövare som kommer delta i SM. Men inte heller han ska blanda sig i någon toppstrid. Näsman menar att han bör se SM som ett bra träningspass, och en bra lärdom.

Är SM något ni fokuserat på denna säsong?

Malin har haft detta som ett mål. Men för en del av de andra så har ungdoms-SM varit fokus.

För att avsluta positivt bör Edsbytjejen (nu tävlandes för Gefle) Annika Petersson nämnas. Allt annat än ännu ett SM-guld vore en överraskning för den svenska rekordhållerskan.

Mer läsning

Annons