Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredjeplats och EM-biljett för Tarley Allison

/

Tarley Allison från Järvsö IF tog en tredjeplats i Världsungdomsspelen i Göteborg. Med tiden 10.98 kvalade han in till stafettlaget på 4x100 till junior-EM.

Annons

Under dagarna genomfördes den 20:e upplagan av Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg. Till årets tävling var nästan 8000 starter anmälda.

Tävlingen startades året efter VM 1995 då man ville få ungdomar att tävla på VM-arenan. Det visade sig snart att det inte bara var ungdomarna som ville vara på plats vilket inneburit att det varit mycket hög klass i flera grenar genom åren med svenska, danska och finska rekord som följd.

I årets jubileumsupplaga tog sig Tarley Allison från Järvsö IF vidare till finalen med 11,03. Det var på 100 meter i P19-klassen, där han ställdes mot både danskar och norrmän – ett riktigt nordiskt mästerskap.

I finalen sprang Tarley Allison på 10,98, vilket räckte till en tredjeplats. Tiden var bara tre hundradelar från hans personbästa från tävlingar på SAYO i Sollentuna i förra månaden.

– Ja, och jag blev klar för junior-EM. Tiden var inte vad jag förväntade mig. Jag hade hoppats på snabbare tider. Loppet kunde ha varit riktigt bra, men efter 70 meter så spände jag mig så de andra kom ikapp, säger Tarley Allison.

Men det viktiga var ändå att han kvalade in till stafettlaget på 4x100 meter till junior-EM som börjar i Eskilstuna nästa vecka.

Allison sprang även 200 meter och var där trea i c-finalen för P19 med 22,46. En tid som var bättre än flera stycken i b-finalen.

I herrarnas b-final i längdhopp slutade Per Johnsson, Bollnäs FIK, på en femteplats med 6.74, vilket är en bit från hans årsbästa på 7.01.

I F13-längdhoppet var Ika Johansson, Strands IF, 13:e tjej med 4.82.

Hasse Sjögren

Mer läsning

Annons