Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt rekord av Angelica Bengtsson

/

Angelica Bengtsson hade lite ont i handleden och tänkte sluta hoppa.
I stället slog hon till med svenskt stavhoppsrekord på 4,61 på Hällåsen.
– Förvånande och roligt, säger hon efter SM-guldet.

Annons

Det var en SM-duell av hög klass som Söderhamnspubliken fick se i damernas stavhopp. Michaela Meijer hoppade 4,47 och Angelica Bengtsson var tvingad att ta 4,52 i sista försöket för att säkra guldet.

Efter att ha fixat det beordrade Bengtsson upp ribban på 4,61 – en centimeter över hennes eget svenska rekord.

– Jag hade lite ont i handleden och funderade nästan på att lägga ner innan för VM:s skull, säger hon.

– Men jag hoppade bara för att köra ett sista hopp, jag hade bestämt mig för att bara göra ett hopp på 61. När jag gled över och inte kände ribban tänkte jag att jag måste ha hoppat under den...

Eftersom handleden sedan plötsligt kändes bättre blev det också tre försök på 4,70. Där tog det stopp, men Bengtsson kunde ändå se tillbaka på ett riktigt lyckat genrep inför VM.

– Jag hade inte förväntat mig det. Jag kom hit utan min franska tränare och förra veckan lärde jag mig att lyfta på benen på ett annat sätt i löpningen, jag fick äntligen till det efter en massa års försök. Det gjorde skillnad i min ansats med fem fot, så jag var rädd att det skulle störa i dag, säger hon.

– Att jag tog i andra eller tredje försöket hela tiden och ändå lyckades krångla mig vidare till svenskt rekord känns också väldigt skönt.

Bengtssons tankar inför VM i Peking?

– Jag får fokusera väldigt mycket på min egen insats, för de andra på VM är väldigt starka.

Damernas stavhopp är den enda grenen i VM dit tre svenska deltagare har kvalificerat sig. Förutom Bengtsson och Meijer handlar det om Malin Dahlström, som i SM dock rev ut sig direkt på sin ingångshöjd 4,11.

Mer läsning

Annons