Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ström tror på rolig sommar

/

Inomhussäsongen blev inte riktigt som Malin Ström planerat. Inomhus SM som var det stora målet slutade med två tjuvstarter. Men nu blickar sprinthoppet framåt mot en spännande utomhussäsong.

Annons

Nästa mål är DM i Gävle nästa helg som hon hoppas vinna. Det är en revanschsugen Malin som lagt vintern bakom sig.

– Träningen har gått bra hela säsongen förutom ett par mindre skador. Innan SM kändes det jättebra. De nya reglerna att man blir diskad efter första tjuvstartarten tar några tävlingar att lära sig, det är det jag tar med mig från inomhussäsongen, säger hon.

Den nya regeln är omdiskuterad och inte gillad av idrottarna själva, det gäller även Malin. Hon tror att tiderna kommer bli mycket långsammare för alla, eftersom man spänner sig i starterna. Det är framförallt 200 meter som är den sträcka hon hoppas på i år, trots att hon faktiskt placerade sig bättre på 100 meter förra SM. Men ingen av sträckorna är helt optimala, hon menar faktiskt att 150 meter hade varit den perfekta.

Efter DM då? vad vill du ha uppnått när du ser tillbaka på denna säsong?

– SM i Falun är sista helgen i augusti och finnkampen är helgen efter. Skulle jag försvara mitt brons i SM är jag jättenöjd! Men mitt mål är inte bara att försvara mitt brons, jag vill gärna förbättra mig. I framtiden har jag inga större mål, jag vill bara fortsätta så länge jag tycker det är roligt.

Träningsförhållandena i Bollnäs är enligt Malin mycket bra. Det bästa är att det går att träna när hon känner för det. I de större klubbarna måste man boka tider och sedan rätta sig efter det, men här kan man gå till hallen när man vill. Dessutom finns bra ledare i klubben.

– Jag är jättenöjd med min tränare. Han har tränat mig i många år och känner mig perfekt. Jag kommer definitivt stanna här!

Den 20-22 augusti får vi alltså hålla tummarna, då SM hålls i Falun. De tre bäst placerade där får springa finnkampen. Malin hoppas nu upprepa 2007 och 2008 års bedrifter att få representera Sverige i kampen mot vårt östra grannland.

Mer läsning

Annons