Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ström fyra på Ullevi

/

I helgen avgjordes Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg. under tre dagar avverkades över 7 000 starter – och det var ständig motvind. Fråga bara Malin Ström – finalist på 100 meter som presterade fina 12.05 trots -1,9 meter/sekund.

Annons

I A-finalen för seniorer slutade Malin ström, Bollnäs FIK,fyra på 12,05 i ett lopp med vinden -1,9 meter/sekund. Trots vinden en riktigt bra tid. Vann finalen gjorde Julia Skugge från Glanshammar, som var med i det svenska seniorlandslaget på lag-EM, och nu hade 11,89.

Malin sprang sedan också 200 meter och slutade trea i sitt heat.

Det innebar att hon inte tog sig vidare till någon final. För att ta sig till finalen så hade hon varit tvungen att bli tvåa i sitt heat. Det var norskan Elisabeth Slettum, som för några år sedan var i inne-EM semi på just 200 meter, och noterade nu 25,01 – alltså bara tre hundradelar före Malin.

Men som alltid är det skillnad på heat och heat.

– Jag vet inte vad jag skall skylla på den här gången, sa Malin efter det att det stod klart att hon var utslagen.

Men tittar man de tre heaten så var det +1,8 i första och -1,0 i Malins heat – det är en skillnad man kan skylla på. Men vad skall man göra åt det.

Fyra av åtta i finalen kom från första heatet.

Men när det kom några återbud så fick faktiskt Malin en plats i finalen, men då hade hon redan avslutat sitt tävlande.

Det såg bra ut på 300 meter häck för Joel Groth, Bollnäs, som på häcken i utgången av kurvan kom helt fel och drog i. Det gjorde att han föll och fick tyvärr fick bryta loppet. Och skadade sig i ena foten samtidigt. Då gick det bättre för klubbkamraten Mattias Bäckström, som i det andra heatet var tvåa på 41,37 och total sexa i de två finalerna i P19-klassen.

Mattias hoppade också tresteg och noterade 13.70 i ett hopp som hade – ja just det – motvind. Bäckströms längsta hopp var i -1,2 meter/sekund.

Och till sist så var unga Oskar Myrberg, BFIK, sjua i kula med en stöt på 10.80 och här segern gick till Johannes Svensson från Stenungsund på 13.64.

Därmed var alla de drygt 7000 starterna avverkade för det här året, där solen lyst upp tillvaron och vindarna ställt till det för lika många.

Mer läsning

Annons