Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandarna är redo för USM

/

USM i friidrott väntar runt hörnet och Strands färger kommer försvaras av Gustav Nyberg, Moa Wikner, Martin Ström och Jonathan Holm. Strandarna gör sitt första USM, men räds inte utmaningen.
– Alltid redo, säger Gustav Nyberg.

Annons

Det har varit mycket friidrott nu på sistone, EM och DN-galan. Men de är så det är på sommaren och än har inte friidrottssäsongen svept förbi. Till helgen är det dags för USM.

Från Strands IF deltar fyra friidrottar för fösta gången. Gustav Nyberg, Martin Ström och Jonathan Holm tävlar alla i klassen P16. Gustav och Jonathan i grenarna höjd, längd och tresteg och Martin i höjd.

Moa Wikner ställer upp i 300 m och diskus för flickor 15.

Och man kanske kan tro att det är pirriga magar och spända nerver hos strandarna inför deras första riktigt stora tävling. Men icke.

– Alltid redo, säger Gustav och fortsätter.

– Just nu känns det bara roligt, men nervositeten kanske kommer sen.

USM avgörs detta år i värmländska Kil och strandarna tänker inte så mycket på placeringar, utan mer på den individuella prestationen.

– Det största målet är att hoppa längre och jag tror att jag kan persa i alla grenar, säger Jonathan Holm som, liksom de andra killarna, ligger bra till i rankningen. Killarna tillhör topptio i sin åldersklass och det är realistiskt att killarna tar finalplatser. Också Moa Wikner har målsättningen att nosa kring sina personliga rekord.

Mer läsning

Annons