Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor dramatik när Mossberg tog SM-silver

/

Falu IK:s Sofia Mossberg knep SM-silvret 100 meter häck.
Men det blev en lidelsefull väntan på beskedet efter en rekordjämn final.
– Jag hade samma hundradel som hon som vann, säger Mossberg.

Annons

Sofia Mossberg är hemma i Sverige igen efter ett halvårs studier i USA. Där har hon tävlat varje helg och väl tillbaka på hemmaplan fortsatte säsongen med SM i Söderhamn, där hon kom till start på 100 meter häck.

Finalen, med Sofia Mossberg på bana sju, blev SM-helgens hittills mest jämna och dramatiska. Fyra sprinters, däribland Sofia Mossberg, vräkte fram över mållinjen och målfotogranskning väntade.

Beskedet om hur medaljerna skulle fördelas dröjde. Till slut kom det – Sofia Mossberg knep silvret. På exakt samma tid, 14,13, som guldmedaljören Malin Eriksson från Örebro.

– Jag sprang på bana sju och jag sprang verkligen i mitt lopp. Jag hade ingen koll på hur dom andra låg. När jag kom i mål fick jag höra att det stod mellan oss fyra, säger Sofia Mossberg och fortsätter.

– Sen kom jag tvåa, det var kul. Jag är verkligen jättenöjd, målet var att komma till final.

Från försöken tog hon sig vidare på tid, efter att ha slutat trea i sitt heat. Inför finalen fanns det bara en taktik – 100 procents satsning.

– Jag tänkte att i finalen kan allt hända och vi är så jämna, så det var bara att köra allt man kan. Men det var motigt, eftersom det var så stark motvind. Jag kämpade än in i mål och det gav resultat.

Närmast väntar junior-SM och därefter en flytt till Uppsala och juridikstudier. Men klubbadressen Falu IK vill hon behålla.

– Jag vill helst vara kvar i Falun. Är det möjligt så blir det så.

Hur firar du SM-framgången?

– Jag ska hem och fira med kräftskiva.

Läs allt om SM här!

Mer läsning

Annons