Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnmöte att minnas för unga SIF:are

/

Vid helgens friidrotts-SM i Falun får många duktiga svenska friidrottare chansen att mäta sina krafter med världsstjärnor. Markus Åsberg och Louise Österberg, Söderhamns IF, är två av dem som får det.

Annons

SIF:s Markus Åsberg kan ställas mot självaste världsstjärnan Johan Wissman på 200 meter och klubbkamraten Louise Österberg kan landa på samma höjdhopparmatta som Emma Green.

– Kul, men nervöst... säger Louise Österberg, 15, med lätt darr på rösten inför stora SM.

– Det skulle vara roligt att få möta Wissman. Bara att följa honom på uppvärmningen till loppet är lärorikt, säger Markus Åsberg, 20, dagarna före loppet.

Både Louise och Markus kan ställas inför sina friidrottslivs största utmaningar vid kommande mästerskap i Falun. Oavsett om de lottas i samma kvalgrupp repektive kvalheat som de svenska storfräsarna så får de i alla fall ta del av den stämning och atmosfär som råder under ett svenskt mästerskap.

– Det är väl egentligen ingen av söderhamnarna som har chans att gå vidare, utan de är mest med för att se och lära, medger Göran Johnsson, tränare och ledare i klubben.

Med sina 1,66 meter som personbästa är Louise Österberg förstås en bra bit från de främsta svenska seniorerna, men kan hon bara göra bättre ifrån sig än hon gjorde vid helgens USM i Kil är mycket vunnet.

– Då kändes det inte bra och jag hoppade bara 1,61, säger Louise som hoppas få tillbaka känslan på de sista träningarna före Faluresan.

Markus Åsberg har ett personbästa på 200 meter från det han var 17 år. Det lyder på 22,44, men kroppen känns bra och om allt stämmer hoppas han nå ner mot personbästat på SM.

Förutom Louise och Markus ställer även Per Johnsson, 400 meter häck, Johan Nilsson, 400 meter, Johanna Mosell, 400 meter, och Angeliqua Lafon, spjut, upp för SIF i SM:et.

Mer läsning

Annons