Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soligt läger för Emma och Ulrika

/
  • Emma Agerbjer och Ulrika Johansson trivs bra i värmen i Portugal. Söderhamnstjejerna förbereder sig för en EM-säsong.

Just nu håller 200 svenska friidrottare på att avsluta sitt vårläger i portugisiska Albufeira, som också är en upptrappning inför sommarens Europamästerskap i Barcelona.

Två av deltagarna är Söderhamnstjejerna Emma Agerbjer och Ulrika Johansson, som båda numera bor och tävlar nere i Växjö.

Annons

För Ulrika Johansson är fokus inställt på EM i Barcelona och dit hoppas hon ta sig på 400 meter häck. Och för det krävs att hon tar sig under kvalgränsen 57,80.

– Jag tror absolut på att jag ska klara gränsen till EM, det fixar jag om jag får till ett lopp där det stämmer på de sista häckarna, det är jag övertygad om, säger Ulrika som har haft en ganska bra vinter.

– Ja, träningen har gått bra. Sedan januari har träningen flutit på mycket bra. Fick en liten bristning i baksidan för en dryg månad sedan. ”Rehab” har gått bra och här på lägret har jag sprungit på ca 90 procent utan att det gjort ont.

Nere på lägret har Ulrika haft hjälp av landslagstränaren Karin Torneklint, som tidigare varit tränare för systrarna Kallur bland andra.

Även Emma är ganska nöjd med sin träning på lägret.

– Träningen går okej, vissa pass känns benen jättebra, medan det ibland blir mediokra pass, säger Emma.

Emma kom ifjol tillbaka efter en långdragen skada med en stressfraktur på underbenet.

Har du några känningar efter skadan?

– Ett par veckor innan lägret började jag känna av skadan igen, vet inte riktigt varför. Vissa pass känner jag ingenting, medan de ibland blir ganska haltande löpning. Jag får se till att inte ha löpning två dagar i rad, då går de ganska bra. Och så har jag fått tagit bort hoppen.

Hur ser du på chansen till att du skall kvala till EM på 400 meter, där kvalgränsen är 53,40?

– Det ser ganska tufft ut att klara kvalgränsen som det känns nu, men jag hoppas benet blir helt bra snart.

Kommer det blir något stafettlag på 4x400 meter?

– Vi ska försöka få ett stafettlag att kvala till EM. Vi har inte tränat växlingar eller så, men vi har haft ett möte här nere och förbundet ska ordna sa att vi får tävla utomlands for att få bra motstånd och bra väder att springa i.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons