Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per blågult hopp i London 2012

/
  • Per Jonsson, Bollnäs friidrott är blågult hopp vid Paralympics 2012 i London då Pers specialgren längdhopp finns med på programmet.

Friidrottaren Per Jonsson, Bollnäs, var ett av de nio namn som fanns med när Sveriges Paralympiska kommitté offentliggjorde de nio första namnen som tagits ut till Paralympics i London 2012.

– Ett otroligt skönt besked. Nu kan jag lägga upp säsongen som jag vill och försöka vara som bäst i Paralympics i London i september 2012, säger en glad Per Jonsson som i dag rankas som världens bästa längdhoppare i klassen synskadad.

Annons

Per Jonsson, 23 år, är synskadad och ser bara 10 procent av normalseende. När det gäller friidrotten och längdhoppet, som är Pers specialgren, finns ändå inga hinder. Det bevisade Per inte minst vid Världsungdomsspelen i somras på Ullevi i Göteborg då han hoppade 7.03 vilket också är nytt svenskt rekord och också en stor anledningen till att han redan idag har biljetten klar till Paralympics 2012.

Per har redan målet klart inför tävlingarna i London.

– Jag ska åka hem med en medalj. Jag tror det kommer att krävas sju meter för medalj och det ska jag klara. Vi är fyra stycken hoppare i världen som varit över sju meter den här säsongen.

Mer läsning

Annons