Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära JSM-medaljer för unga SIF:are

Det blev en fjärde- och en femteplats för Söderhamns IF när när svenska juniormästerskapen avgjordes på Tingvalla IP i Karlstad.

Annons

För Angeliqua Lafon från SIF var det ytterst nära att det blev medalj i spjut då hon med sina 38,24 bara var 23 centimeter från en bronsmedalj.

De var Angeliquas sista kast som blev så långt och det blev en spännande mätning innan man kunde konstatera att det tyvärr inte blev medalj – även om det var riktigt nära.

I fredags var Johanna Mosell, SIF, tvåa i sitt heat på 400 meter med tiden 59,61. En tid som man anade kunde ge en finalplats i lördagens F19-final. Men så blev det inte. Då det krävdes 59,54, som trean i det tredje och sista heatet hade och därmed fick Johanna se finalen från läktarplats.

Men det blev ändå en final för Johanna.

Det var på 800 meter där hennes försökstid 2.20,44 gav en av de säkra platserna och där hon behövde vänta på att man skulle jämföra tiderna från de två heaten.

I finalen gick det långsamt i början och där det var Elin Moraiti från Falun som låg längst fram och ”bromsade” farten.

När sedan farten släpptes på så klarade Johanna sig riktigt bra och slutade femma på 2.20,88.

– Jag springer ju egentligen 400 meter, så det är långt med 800 meter. Det gick inte så bra på 400 meter, så jag efteranmälde mig på 800 meter. Och idag kände jag av att jag sprang försöken både på 400 och 800 meter, sa Johanna.

– Det blev jobbigt på upploppet idag, det gick bättre i försöken tycker jag.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons