Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraiti utanför pallplats i SM

/
  • Elin Moraiti, med nummerlapp 149, blev femma i finalen på 400 meter.

Superformen från i fjol har hon aldrig varit nära den här säsongen.
Därför kunde inte Elin Moraiti försvara SM-guldet på 400 meter.
– Jag tänker komma tillbaka starkare, säger 24-åringen från Falun.

Annons

Elin Moraiti kom till Söderhamn för att försvara SM-guldet på 400 meter från i fjol. Men trots att hon var bäst i försöken på tiden 55.79 var hon aldrig riktigt nära i finalen.

Elin Moraiti, som tävlar för Hässelby SK, sprang i mål som femma efter att ha putsat försökstiden med 18 hundradelar. Bakom det, med hennes mått mätt, svaga resultatet ligger en långt ifrån hundraprocentig säsong.

– Inomhussäsongen gick inte bra av olika anledningar, men innan sommaren började jag komma tillbaka både fysiskt och psykiskt, säger Elin Moraiti, vars säsongsinledning präglades av både studier och sjukdom.

– Så det har inte varit fullt flyt. Men jag är stolt över att bara ha ställt upp i SM. Att jag skulle komma femma trodde jag väl i och för sig inte, men man ger upp lite automatiskt när man ser medaljerna framför sig. Det här kommer inte som en jättechock för mig, fortsätter hon.

Nu ställer hon in sin medverkan på 200 meter och mycket pekar på att Elin Moraiti nu drar ett streck över säsongen 2015 och satsar mot nästa år.

– Det är det som är idrott, ena dagen går det bra och andra inte, säger hon. Nu ser jag fram emot att vila och sedan börja hårdträningen och hitta tillbaka till formen. Jag tänker komma tillbaka starkare och bättre, säger hon.

Mer läsning

Annons