Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Forsling snabbast i värmen

/

Trots att träningsdosen är betydligt mindre än den var för några år sedan räckte det för Mikael Forsling, Järvsö, att vinna DM i halvmarathon som avgjordes i Jättendal i lördags.
– Man ska väl inte dra för stora växlar på det här, det var många stora namn som inte var med och tiden var nog en av mina sämsta på sträckan, sa Forsling.

Annons

Det var i samband med Jordgubbsloppet som Jättendals IF anordnade DM i halvmarathon och Forslings 1.24.42 var visserligen bara tredje tid i mål, men före sig hade Järvsölöparen Tommy Larsson, Sundsvall och Mikael Näslund, Öbacka.

– Det var väldigt jobbigt, Andreas (Öberg, Ljusdal) hade ett klart grepp om DM med ett par kilometer kvar när han tvärkroknade, sa Mikael Forsling.

Forsling kunde springa förbi och i mål var han dryga minuten före Andreas Öberg. Femma i loppet – och trea i DM – var Stellan Engberg, Strand.

Damloppet vanns utav Katarina Rönngren före Jenny Kring. Trea, och bäst i DM, blev Iggesunds Irena Wikman på 1.55.38.

I Jordgubbsloppet vann Mikael Lindberg, Edsbyn, 12,8 km för tredje året. Det betydde att han tog hem vandringspokalen för gott. Damloppet vanns utav Johanna Bergman, Sundsvall. Hälsingebäst var Agnes Åsander Grahn, HIF, på femte plats.

I ungdomsklasserna blev det många hälsingesegrar. Victor Brunholtz, Nordantig (H 15–16), Jonas Åsander Grahn, HIF (H 13–14), Elsa Frisk, Hudik/Björkberg (D 13–14) och Rikard Hugg, Forsa (H 12) hette vinnarna.

Mer läsning

Annons