Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael – Edsbyns hopp i Stockholm Marathon

/

När starten för den 31:a upplagan av Stockholm Marathon avgörs i morgon eftermiddag så finns Edsbyns IF:s Mikael Lindberg på startlinjen för sitt tredje lopp på distansen 42 195 meter.
Mikaels debut förra året i Stockholm gav klang i hela friidrottssverige med en fjärde plats i SM–maran och totalt en 15:e plats i Stockholm Marathon.
Så håll ögonen öppna efter startnummer 18 när 18 500 löpare släpps i väg för ett riktigt kraftprov runt Stockholms gator.

Annons

10–12 personer ska hjälpa Mikael under den 42 195 meter långa resan. De kommer att stå strategiskt utplacerade efter banan för att langa dricka. Allt för att Mikael ska nå sitt mål.

– Målsättningen är en tid på 2.25. Vad det kan bli för placering är svårt att säga. Jag är nöjd om jag kan nå mitt tidsmål. Innan knäskadan hade jag som mål att slå distriktsrekordet 2.24.09 som Nisse Björk har men som det är i dagsläget är det iden 2.25 som gäller.

Vad blir din taktik?

– I år kommer ja att springa med klockan som hjälp. Jag siktar på en tid på 1.11–1.12 efter halva loppet. Det blir en kilometertid på 3.24 som jag ska försöka hålla. Det gäller att komma in i lunken så att man kan hålla en viss fart hela tiden. De är de sista sju kilometerna som det avgörs. Är du trött där tappar du tid direkt och det sker snabbt. Det gäller att hålla en jämn fart så man kan trycka på ända in i mål.

Mer läsning

Annons