Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Olsson SM-tvåa i kula

/
  • Mats Olsson från Järvsö, men tävlandes för Hässelby kom tvåa när SM inleddes med kula i centrala Falun.

Nu stämmer tekniken igen för Järvsökillen Mats Olsson, nu tävlande för Hässelby SK. Så bra i SM i Falun i går kväll att det blev ett SM-silver med resultatet 18.66.

Annons

Niklas Arrhenius, Spårvägen var den store favoriten till SM-guldet. Men sedan var det öppet. Comebackande Jimmy Nordin eller Mats Olsson var frågan när det gällde de två övriga medaljerna. Och Jimmy Nordin gjorde ingen hemlighet av att han siktade högt. Och långt.

I och för sig han stötte 18.45 – det vill säga sju centimeter längre än vad Mats Olsson någonsin gjort. Det var bara det att då hade Mats redan klämt till med ett nytt prydligt personligt rekord redan i sin första stöt, 28 centimeter längre än sitt tidigare personliga rekord som löd på 18.38. Nu blev det 18.66.

– En jätteskön träff redan i den första stöten, men jag var aldrig i närheten av guldet för Niklas Arrhenius nådde 18.72 redan i sin första stöt, sen hade han 19.25 i sitt fjärde, sa Mats Olsson som var jättenöjd över sin silvermedalj.

– Ja, och speciellt när det blir ett pers i SM.

Mats Olsson hade några bra stötar till också, bland annat den sista som var en bra bit över 19 meter, men den satsningen gjorde att han flög ur ringen själv, ett rejält övertramp alltså.

Den här andraplatsen innebär nu att Mats är uttagen till Finnkampen nästa helg tillsammans med SM-guldmedaljören Niklas Arrhenius och trean Jimmy Nordin.

Leif Sundell

Mer läsning

Annons