Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Ströms nya formbesked – personbästat räckte till final på 100 meter

Malin Ström forstätter att visa toppform. På friidrotts-SM slog Bollnässprintern personbästa redan i försöksheatet på 100 meter – och nådde final.

Annons

Malin Ström från Bollnäs FIK, som gjorde comeback i samband med förra årets svenska mästerskap i Söderhamn, har visat prov på fin form den senaste tiden.

LÄS MER: Efter formbeskedet – nu går Malin Ström för medalj i SM

Att hon har lyckats bevara den formen hela vägen fram till SM visade hon med besked på fredagen, när det var dags för 100 meter. I försöket sprang hon i det andra försöksheatet in på en tredjeplats och noterades för tiden 11.73. Det innebar nytt personbästa och tiden räckte för att avnacemang till finalen.

Nikki Sjöberg (till vänster) och Malin Ström, Bollnässprinters på SM.

Även där svarade Ström för ett starkt lopp, men hon lyckades inte putsa personbästat ytterligare. Någonting som hade behövts för att vara med och slåss om medaljerna. Ströms 11.78 räckte till en sjätteplats i finalheatet.

Vann gjorde Ullevis Khaddi Sagnia på tiden 11.48. Susanna Kallur (11.53) från Falun tog hand om silvret, medan Örebros Elin Östlund (11.64) slutade trea.

LÄS MER: Groth ställer in säsongen – missar friidrotts-SM

För Malin Ström fortsätter SM-tävlingarna redan på lördagen, med försök på 200 meter.

En annan Bollnässprinter, Nikki Sjöberg, sprang i samma försöksheat som Malin Ström. Där slutade Sjöberg på sjätte plats med tiden 12.03.

LÄS MER: Bollnässprintern slog nio år gammalt rekord

Mer läsning

Annons