Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin på topp i Stockholm

I helgen avgjordes svenska mästerskapen i terränglöpning på söder i Stockholm eller närmare bestämt i natursköna Tantolunden bara ett stenkast från Zinkensdamm IP. Lagom till helgen hade också huvudstaden fått smak av sommartemperaturer med över tjugo plus i skuggan. Tävlingen sprangs på en knixig tvåkilometersslinga, som verkligen var utslagsgivande.

Annons

I veteranklassen K45 så var Karin Wåhlstedt från Järvsö IF redan på förhand favorit till mästerskapet. Ett mästerskap som sprangs över 4000 meter eller två varv. Karin var i ledningen redan från början och kunde springa i mål på 14.47. Det gav en segermarginal på 43 sekunder till tvåan Carina Dandebo från Trollhättans IF.

Nu är terrängsäsongen över och bansäsongen står för dörren. Karin har redan det svenska veteranrekordet på 800 meter på 2.14 och får väl sikta in sig på att även underskrida 4.34,93 på 1500 meter som i år fyller sju år. Det kunde väl vara ett lämpligt mål för den svenska terrängmästarinnan.

Karin sprang sedan också den dubbla distansen i seniorklassen, alltså 8000 meter, under söndagens tävling. Där blev det en artondeplats för Karin med tiden 30.52 och där hon hade två yngre tjejer bakom sig över mållinjen.

Notera också att Andreas Kårström från Järvsö var tjugoförsta man i mål i klassen P19, som sprang 4000 meter. .

Mer läsning

Annons