Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JSM-brons till Bollnästalang

/

Det var bestämt att det skulle bli full satsning i finalen.

Något som Mattias Bäckman från Bollnäs FIK höll.

–Jag gick ju in för att satsa, det var ju sista gången jag springer 300 meter häck, nästa år blir det 400 meter häck, sa Mattias – som dock hade problem i inledningen.

Annons

Det var när svenska juniormästerskapen avgjordes på Tingvalla IP i Karlstad som Mattias Bäckman från Bollnäs satsade fullt i P19-finalen på 300 meter häck.

– Ja, det var ju medvind. Så jag fick fjorton steg mellan häckarna, brukar köra femton hela vägen (likt en viss amerikan vid namn Beershaw Jackson också gör), så nu kom jag helt fel på andra och höll på att falla, sa Mattias.

Men han fick i alla fall reda på tekniken igen och gjorde en imponerande avslutning, där det blev en sida-vid-sida duell med Anton Nilsson från Huddinge. I mål skiljde det två hundradelar till Mattias fördel.

– Det har gått bra hela säsong, bara nu på slutet som det gått skit.

Mattias var ju sjuk två veckor före JSM.

– När jag sedan höll på att ramla, så kom alla ikapp mig, och det var det bara att ”ta kampen”som min tränare brukar säga.

Det gjorde Mattias och det blev brons.

– Det gick väl inte planenligt, men jag tog ju medalj, och spelar det ingen roll.

Vann finalen gjorde Anton Forsberg från Tureberg på 37,74.

I längdhoppskvalet blev det bara en vit flagga för Andreas Andersson, BFIK, som då hoppade 6.57, något som gav honom tillträde till finalen i P19. I finalen öppnade Andreas med 6.94 och det kändes som att han nu skulle prestera vad han kan. Men det blev hans längsta hopp och faktiskt hans enda godkända hopp.

Det saknas elva centimeter upp till pallen för Andreas som i högsta grad hör hemma där, det man kan notera är att han var bästa 18-åring i finalen – något som kan vara något att bygga på inför nästa säsong.

Vann finalen Alexander Wittlock från Hanviken på 7.51.

Samtidigt i Kil avgjordes USM. Där blev det en femteplats i spjut för Bollnästjejen Sandra Fjällrud.

Det var två tjejer som stod i en klass för sig själva när spjutkastningen för F16-tjejerna avgjordes och de kastade båda en bit över fyrtio meter. Vann där gjorde Julia Eriksson från Ullevi på 46.30, men bakom toppduon var det jämt om bronsmedaljen. Bollnäs Sandra Fjällrud var femma med dryga två meter till bronset. Men ett par tre meter är inget i spjut. Sandras längsta kast mätte 35.58.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons