Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbsloppet lockade i solskenet

/
  • Återigen ett stort deltagarantal när Jättendal arrangerade Jordgubbsloppet.
  • Egon Bohlin, snart 88, har varit med i alla år utom två.

Trots att skidstjärnan Charlotte Kalla missade Jordgubbsloppet för första gången på fem år verkar det som om arrangemanget nått en ny toppnotering.
– Det här måste vara rekord, säger tävlingsledaren Rolf Colling angående de cirka 700 deltagarna.

Annons

Att Jordgubbsloppet i Jättendal slår deltagarrekord brukar inte vara särskilt ovanligt. Vid lördagens olika starter hade cirka 700 löpare anmält sig i de olika klasserna.

– Det här måste vara rekord. Vi brukar ligga på 250-300 föranmälda så vi började fasa när vi hade 500 föranmälda den här gången, säger Rolf Colling.

Ett par hundra har alltså efteranmält sig på plats, och då rör det sig mest om de långa klasserna. Detta trots att de senaste årens dragplåster Charlotte Kalla inte var med i år.

– Vi har ju ökat successivt hela tiden och det är roligt när det går så bra. Vi har inte haft några större incidenter. Men det krävs mycket för att arrangera.

Kan ni ta emot ännu fler löpare i framtiden?

– Lägger vi om organisationen så visst ska det gå. Det vore roligt om vi kunde få hit lite fler så kallade kändisar. Vi har lagt ut lite blänkare till Emil Jönsson och Anna Haag så vi får se om det kan bli något där framöver. Det blir ju roligare för dom också, om det är fler med. Charlotte Kalla har ju varit överlägsen tidigare år, säger Rolf Colling.

En av de kring 700 deltagarna var snart 88-årige Egon Bohlin, som tog sig runt 5,5 kilometersbanan med hjälp av stavar.

– Jag har varit med i alla år utom två, då jag hade problem med hjärtat och tänderna. Jag är mest med för att uppleva lite nostalgi, säger han.

En annan trotjänare i Jordgubbsloppet är Britt Forsström från Malmö Symfoniorkester som underlördagen var på återbesök och sprang 5,5 kilometersloppet på 31,06. Hon var den första kvinna att vinna Jordgubbsloppet 12,8 kilometer 1992.

Mer läsning:

TV: Solen stekte det heta Jordgubbsloppet

Bildspel: Massor av bilder från tävlingen

Hela resultatlistan

Mer läsning

Annons