Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Holm fick sin fullträff på SM: "Jag blundade efter sista häcken"

Jonathan Holm åkte till sitt sista junior-SM för att ta guld. Och supertalangen från Strands IF fick också vända hem från Hässleholm som svensk mästare.

Annons

– Det var guldet jag hade siktet på. Men det var aldrig läge att sträcka näven i luften, det var snarare att jag blundade efter sista häcken, säger Jonathan, som inte fick till något klockrent lopp och faktiskt hann fundera en del under sina 110 meter.

– Jag fick en bra start, men första halvan var det mest att jag flög över häckarna än sprang över dem. Så då rättade jag till det och fick bättre flyt. Man vill ha så kort lufttid som möjligt. Men det blev tajt på slutet.

Jonathan Holm tog guldet på 110 meter häck under JSM i Hässleholm

Jonathan vann på tiden 14.41, bara åtta hundradelar före tvåan Fredrik Samuelsson från Hässelby. Trea blev Petter Gustavsson, Hakarpspojkarna.

En given fråga är ju hur det känns att vinna SM?

– Jag vet inte riktigt hur det känns, det har sjunkit in, men jag vet inte... Men det känns självklart jättebra.

Det som gjorde det lite besvärligt inför finalen på 110 meter häck var att det bara var nio löpare anmälda, varav en strök sig innan tävlingen.

– Det var final direkt. Det är dåligt för man vill få två lopp när man åkt ända till Hässleholm. Men det viktiga är väl att jag har ett guld med mig hem, säger Jonathan.

Hans seger innabär också att han får en plats i juniorlandslaget som om två veckor tävlar i nordisk-baltiska mästerskapen i Finland.

– Så det handlar om att behålla formen nu. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag har inte fått till det där loppet än där jag fått ut precis allt ur kroppen, jag skulle vilja få det i Finland, säger Jonathan.

Jonathan Holm är uttagen i juniorlandslaget som tävlar i Finland om två veckor.

Efter det väntar senior-SM, men där är det inte guld som är målet, snarare en finalplats. Förra säsongen var Jonathan Holm skadad och missade större delen av sommarsäsongen, och även början av 2016 var krånglig för 22-åringen.

– Man vill att det ska gå snabbare fram i utvecklingen, men ifjol var jag skadad och fick aldrig något kvitto, och i år har jag varit lite halvskadad. Men det känns som om det går åt rätt håll, det gäller att få till 100-procentiga lopp, säger Jonathan.

Mer läsning

Annons