Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Finnkamp för Ström

/

Med det lite märkliga tävlingsnamnet ”Road To Daegu 2011”, så arrangerade Sävedalens AIK den södra obs-tävlingen inför Finnkampen. Men till skillnad mot den norra delen, så var det till 99 procent en seniortävling – vilket det också bör vara.

Annons

Bollnässprinten Malin Ström ställde upp i två grenar, där hon via 12,30 i försöken på 100 meter tog sig till finalen.

I finalen så upprepade hon sin försökstid nästan exakt och hade 12,31 på en fjärde plats. Men det var ett lite märkligt final. Då bara ettan Emma Rienas från Göta sprang under tolv sekunder, trots att det var medvind – i alla fall enligt vindmätaren.

Sedan sprang Malin också specialdistansen 200 meter och hade 24,94, samma som trean på en fjärdeplats. Och där det blev seger för Mathilda Hultgren från Ymer på 24,40.

– Jag tycker att det gick sådär. Ingen Finnkamp för mig i alla fall, tyvärr, sa Malin.

– Det var inte så bra tider, men det var ingen som gjorde det.

Därmed är säsongen över för Malin, som har inneburit 11,90 på 100 meter och 24,40 på den dubbla distansen. Tiderna gjorde Malin uppe i Sundsvall, men det var också där hon drog på sig en skada. En skada som hämmade henne på SM i Malmö.

Nästa år är det EM i Barcelona och där det med säkerhet kommer att finnas med ett svenskt stafettlag på 4x100 meter. Varför inte med Malin Ström från Bollnäs FIK.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons