Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen final för Charlotta Fougberg: "Jag kommer inte ge upp här"

/
  • Charlotte Fougberg blev åtta i sitt försöksheat på 3 000 meter hinder i OS men tiden räckte inte till för att få springa final.

Charlotta Fougberg slogs ut direkt i försöken på 3 000 meter hinder.
Hon hade behövt springa 62 hundradelar snabbare för att nå OS-final.

Annons

Fougberg blev åtta i sitt försöksheat, på tiden 9.31,16. Det räckte inte för att vara bland de 15 som får springa final på Rios Olympiastadion.

– Det är min nästa snabbaste tid i år och min fjärde bästa tid någonsin. Det är ändå hyfsat bra på det första OS-försöket som jag någonsin har gjort, säger göteborgskan.

Sin vana trogen försökte hon hålla humöret upp efter debuten och pratade om glädjen över att få tävla i OS. Men Fougberg, som i år har haft skador i både revben och en vad, medgav att hon hade hoppats på att prestera en tid ner mot sitt eget svenska rekord (9.23,96).

– Det tycker jag att jag har formen för. Sedan är det skillnad när det är mästerskap eller när det finns en hare som löper i perfekt tempo, och det är lite mästerskapsnerver kanske. Men jag är i form, säger hon.

Hur besviken är du över att missa final?

– Det är klart att jag vill gå till en OS-final, men jag är jätteglad att jag är här på ett OS. Jag kommer inte ge upp här, jag ska till Tokyo också och då ska jag till final. (TT)

Mer läsning

Annons