Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansa Näsman: "Var säker på att han skulle vinna"

Publiken kippade efter andan när Joel Groth slog i två häckar.
Men på sidan av stod en lugn tränare och såg sin adept springa hem SM-guldet.
– Jag var i princip helt säker på att han skulle vinna, säger Hansa Näsman.

Annons

Joel Groth imponerade stort i SM-finalen på 400 meter häck, där han slog nytt personbästa och svarade för den bästa svenska tiden på tio år.

Detta trots att loppet faktiskt var en ganska bra bit ifrån perfektion. Någonting som glädjer Hansa Näsman, då guldet ändå bärgades.

– Jag är jättenöjd, fokus var att vinna loppet. Sen finns det mer att ta av, och det är bättre att det finns saker och ting att förbättra än att det är ett perfekt lopp, säger tränaren.

På två häckar på vägen mot mål slog Joel Groth i rejält. Det handlade om den första, som knäcktes av, och den näst sista på upploppet. Trots det var det en lugn tränare vid sidan av banan, som till slut också fick se Groth defilera över mållinjen.

– Jag var i princip säker på att han skulle vinna, så jag var ganska lugn. Men det svajade lite när han knäckte den första ribban, men det rätade ju ut sig.

Häckfinalen på Hällåsen var Joel Groths blott fjärde tävlingsstart i disciplinen. Utvecklingen har varit enorm för Bollnäslöparen.

– Det finns en grundläggande häckteknik med sedan tidigare, vi har haft häck med i träningen i många år. I min filosofi finns det med att man kör med häckar kontinuerligt, förklarar Hansa Näsman.

Nu väntar fortsatt satsning, med ett europamästerskap som huvudmål.

– Vår plan har hela tiden varit att vi ska upp i distanserna, det är 400 och 400 häck som gäller. Nästa steg i planen är att kvalificera till EM i Amsterdam 2016. Sen får vi se vilken distans det blir, men det är målet.

Läs allt om SM här!

Mer läsning

Annons