Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisk satsat, mycket vunnet av SIF:are

/

Söderhamns IF hade sex deltagare med vid friidrotts-SM i Falun den gångna helgen. Bäst lyckades Louise Österberg, höjd, och Angeliqua Lafon, spjut, men samtliga SIF:are tog för sig rejält mot namnkunnigt motstånd.

Annons

Att Söderhamns IF:s friidrottare skulle nosa på medaljer vid SM i Falun var förstås ingen som trodde, men att de skulle ta för sig så rejält som de gjorde var smått överraskande och glädjande. Det resulterade bland annat i ett tangerat distriktsrekord av Louise Österberg, som hoppade 1,67 i höjdhoppet och slutade elva.

– Dessutom hade hon två jättebra försök på 1,73 och hon spöade Sveriges just nu bästa mångkamperska, Jessica Samuelsson, sa en mycket belåten Göran Johnsson, SIF-ledare, när han sammanfattade tre dagars SM-friidrott.

Vann höjdhoppet, på 1,96, gjorde förstås världsstjärnan Emma Green.

Elva slutade även SIF:s Angeliqua Lafon. I spjuttävlingen fick hon i väg redskapet 39,46 meter i sista kastet och gjorde helt klart en godkänd insats.

Av löparna satsade alla friskt. Johan Nilsson gick ut stenhårt och hade efter 300 meter en mellantid som pekade mot en sluttid runt 51 sekunder!

– En härlig satsning, men den kostade förstås på på slutet då Johan sprang i mål med "raka knän", sa Göran Johnsson.

Även Per Johnsson gav sig i väg i sitt heat på 400 meter häck med full frenesi. Det gjorde att han kom för nära häckarna, började slå i och tappa fart, för att till slut bryta.

– 400 meter häck är en verklig teknikgren och Per har just bytt från 400 slätt, så det är inte mycket att säga om.

Övriga söderhamnare var Johanna Mosell, som klockades för 59,42 på 400 meter slätt, och Markus Åsberg, som klarade 200 meter på 2329.

– Markus hade otur och fick bana 1 och dessutom springa i ett heat då det var 2,1 meter per sekund i motvind. Det var enda heatet där det mättes motvind.

Mer läsning

Annons